Ingrediënten
– 200 gram pure chocolade (ik gebruikte 72% procent)
– 2 rijpe avocado’s
– Fijngemalen kokos en/of cacaopoeder
– Eventueel (voor de vulling) gepofte quinoa en/of cacao nibs, gojibessen, gehakte noten, etc. (ik gebruikte walnoten in kleine stukjes)

  1. Lepel de avocado’s uit en pureer ze met een vork of in een keukenmachine.
  2. Smelt de pure chocolade au bain-marie en meng de gesmolten chocolade met de avocado. Voeg eventueel de gepofte quinoa, cacao nibs, gojibessen, noten, rozijnen of iets anders wat je er lekker in vindt toe.
  3. Zet dit in de koelkast en laat het even afkoelen totdat de chocolade een beetje is gestold en je er balletjes van kunt draaien.
  4. Rol er balletjes van en rol ze erna door de fijngemalen kokos of cacaopoeder.

Let op, je krijgt wel plakkerige handen. Het kan helpen om je handen van tevoren en tussendoor even onder een koude kraan te houden, dan plakt het minder.