12 stuks
Ingrediënten:
– 6 grote eieren
– 50 g AH Excellent chorizo pamplona
– 1 eetrijpe avocado
– 2 el mayonaise
– 1 kropje babyromainesla
 
1. Kook de eieren in 8 min. hard. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de chorizo 3 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om. Schep in het bakje van de staafmixer en maal tot kruim. Schep eruit en maak het bakje schoon.

2. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water, pel ze en halveer ze in de lengte. Haal de eidooiers eruit en doe in het bakje van de staafmixer.
Snijd de avocado overlangs doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in het bakje. Voeg de mayonaise toe en maal fijn. Breng op smaak met peper en zout.

3. Schep de vulling in een spuitzak en vul de eieren ermee. Heb je geen spuitzak? Neem dan een theelepeltje en vul de eitjes met het lepeltje. Geeft misschien iets meer rotzooi maar werkt prima. Haal de blaadjes van de babyromaine los en leg de gevulde eitjes op de blaadjes. Bestrooi met het chorizokruim.

PS. Dit recept en de foto zijn van Allerhande.