Dit bananenbrood is snel klaar, bevat simpele ingrediënten, is makkelijk te maken, gezond en suikervrij! Wat wil je nog meer?!

Ingrediënten (12 plakjes)

– 300 gram rijpe banaan (ongeveer 3 bananen)
– 100 gram havermeel (of mix normale havermout met een blender tot poeder)
– 140 gram volkoren tarwemeel
– 3 eetlepels honing
– 10 gram bakpoeder
– 3 eieren
– 150 gram Griekse yoghurt
– Kaneel (optioneel)
– Walnoten (in stukjes gehakt) (optioneel)

1. Verwarm de oven voor op 160C˚.
2. Mix het havermeel, volkoren tarwemeel en bakpoeder alvast in een kom. Prak de bananen tot moes, en voeg ook deze toe aan de kom.
3. Kluts de eieren, en voeg deze met de Griekse yoghurt, honing en walnoten toe aan het mengsel. Voeg eventueel wat kaneel toe naar smaak. Mix het geheel tot een mooi, redelijk glad beslag.
4. Bekleed de cakevorm met bakpapier en vul de cakevorm met het beslag. Stop de cake voor ongeveer 50-55 minuten in de oven. Daarna even laten afkoelen.

Ik heb nog een recept voor een bananenbrood op mijn website staan en stiekem is dat wel mijn favoriet. Het recept vind je hier.
Zoek je nog meer recepten voor tussendoortjes? Misschien zijn deze havermoutrepen iets voor jou.