4 personen
250 g ricotta
– 1 rode ui
 1 teen knoflook
– 2 tl gedroogde dille
270 g rollen vers bladerdeeg
350 g verse groene asperges
1 courgette
1 el traditionele olijfolie
200 g diepvries tuinerwten
3 el water
100 g fi­let d’Ar­den­ne (rauwe ham)

1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de ricotta in een kom. Snipper de rode ui fijn en roer door de ricotta. Pers de teen knoflook erboven en voeg de dille toe. Roer door. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd het bladerdeeg tot een zo groot mogelijke cirkel en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Duw de buitenste rand een ½ cm naar binnen zodat er een klein opstaand randje ontstaat. Bestrijk het deeg met het ricottamengsel. Snijd de houtachtige onderkant van de asperges en verdeel de asperges over de taart. Bak de taart ca. 20 min. iets onder het midden van de oven.
2. Snijd ondertussen met een kaasschaaf of dunschiller lange linten van de courgette. Doe in een kom en schep om met de olie. Verhit een wok op hoog vuur en roerbak de courgette 1 min. Neem uit de wok. Doe de tuinerwten met het water in een steelpan en verwarm 4 min. Neem de taart uit de oven en verdeel de courgette, tuinerwten en ham erover.

PS. Dit recept en de foto zijn van Allerhande