Ingrediënten voor 4 broodjes:
– 100 gram havermout, fijngemalen in de blender
– 100 gram Griekse yoghurt (10% vet)
– 2 eieren
– snufje zout

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier. Mix de ingrediënten door elkaar met een staafmixer of een garde. 
2. Schep het beslag op de bakplaat in vier kleine rondjes. Schuif de plaat 20 tot 25 minuten in de oven. De broodjes zijn klaar wanneer ze stevig en goudbruin zijn.

Zelf vind ik het lekker om de laatste paar minuten wat geraspte kaas erover te strooien en laten smelten in de oven. Maar ze zijn ook heel lekker met wat kruiden-roomkaas, met pesto en tomaatjes of hüttenkäse en komkommer.

Ben je op zoek naar nog meer recepten voor gezond brood of broodvervanger? Misschien is dit roggebrood iets voor je, het is heerlijk! Je vindt het recept hier.

PS. Dit recept is van Beaufood.