16 stuks

  • 4 plakjes roomboter bladerdeeg (diepvries, ontdooid)
  • 50 gram zachte geitenkaas (verkruimeld)
  • 2 el olijfolie (met een kruidensmaakje, als je dat hebt)
  • 50 gram walnoten of gepelde pistachenoten (fijngehakt)
  • 1 ei (los geklopt)
  • 2 theelepels tijm
  • (zee)zout
  • bloem om te bestuiven

Oven voorverwarmen op 200 °C. Bakplaat bekleden met bakpapier. 2 Plakjes bladerdeeg dun bestrijken met olie en geitenkaas en kwart van nootjes erover verdelen. Andere plakjes erop leggen en elk stapeltje op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot lange lappen van ca. 25 cm. Lappen in lengte elk in 8 repen van ca. 2 cm breed snijden. Repen op bakplaat leggen en bestrijken met ei. Rest van nootjes, tijm en zout erover strooien en goed aandrukken. In midden van oven stengels in ca. 15 minuten knapperig bruin bakken. Laten afkoelen. Stengels serveren in wijde hoge glazen.

TIP:
Wil je de stengels wat minder vet, gebruik dan deeg voor hartige taart in plaats van bladerdeeg en maak dan een topping van geitenkaas met fijngehakte Italiaanse kruiden, heel fijngesneden gedroogde tomaatjes en zwarte olijven.

NOG EEN TIP!
Recepten voor simpele, gezonde dipsausjes voor erbij vind je HIER.

PS. Dit recept is van Beaufood.