Ik heb nog een recept voor bananenbrood op mijn website staan maar dit is toch echt mijn favoriet! Van oorsprong is dit een vegan recept maar ik heb ‘m ondertussen al zo vaak gemaakt dat ik er een eigen variant op heb gemaakt, die is niet vegan. Maar hij is makkelijk weer vegan te maken, mocht je dat willen.

Ingrediënten

  • 4 el roeryoghurt
  • 6 el (zachte/gesmolten) kokosolie
  • 2 tl vanille extract
  • 5 bananen, het liefst bijna té rijp
  • 250 gram (spelt)bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1+2 tl baksoda
  • 3 el appelazijn
  • Snuf zeezout
  • 100 gram ongebrande walnoten
  • 100 gram pure chocolade
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Bekleed een cakeblik met bakpapier.
  3. Doe de yoghurt, kokosolie, vanille en de bananen in een blender. Breek de bananen in wat kleinere stukken. Mix tot er een glad geheel ontstaat.
  4. In een grote kom meng je de bloem, bakpoeder, 1 tl baksoda en zeezout. Roer door elkaar met een lepel en voeg het bananenmengsel uit de blender toe. Roer niet te veel, maar tot het net gemengd is. Het maakt niet uit dat er klontjes in zitten.
  5. Neem nu een glas waar je 2 tl baksoda en 3 el appelazijn in doet. Dit geeft en reactie en gaat bruisen. Schud dit mengsel bij het bananenmengsel en meng het er goed doorheen.
  6. Laat het beslag even staan en hak ondertussen de walnoten en chocolade in kleinere stukken. Voeg de noten en stukjes chocolade toe en vouw dit door het beslag. Giet het beslag in het cakeblik, verdeel en strijk de bovenkant plat.
  7. Zet in het midden van de oven en bak voor ongeveer 35-40 minuten. Let op: soms heeft het net iets langer of juist korter nodig. Dit hangt er af van de oven en het cakeblik. Prik na 30 minuten met een saté prikker in de cake, komt deze er schoon uit? Dan is de cake gaar. Zo niet, zet de cake dan terug in de oven en prik na 5-10 min nogmaals met de saté prikker.

Wanneer de prikker er schoon uitkomt, laat je de cake voor 5-10 min afkoelen in de vorm en dan kun je de cake aansnijden.

Ik vries de plakjes los van elkaar in (in plastic zakjes of bakjes) en neem elke ochtend een plakje uit de vriezer. Tegen de tijd dat ik zin heb in een tussendoortje is ie ontdooid. Ideaal!

Het recept voor mijn andere bananenbrood vind je trouwens hier.

ik wil meer..

…tips, advies en lekkere recepten ontvangen! Vul dan hieronder je naam en e-mailadres in. Ik stuur maximaal vier keer per maand een e-mail.

[mc4wp_form id=”1110″]