2 personen

  • 200 g rundergehakt
  • 1 el (Mexicaanse) tacokruiden
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 150 g mais in blik
  • 75 g cheddar
  • 2 bloemkool (of andere groenten) pizzabodems
  • 30 g jalapeñopepers
  • 7½ g verse koriander
  • 65 g crème fraîche
  • 1 el kraanwater
  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Verhit een koekenpan zonder boter of olie en bak het gehakt met de Mexicaanse tacokruiden in 5 min. op middelhoog vuur rul.
  3. Snipper ondertussen de ui. Halveer de paprika, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Laat de mais uitlekken en rasp de cheddar.
  4. Verdeel het gehakt over de pizzabodems. Verdeel vervolgens de uisnippers, paprikablokjes, mais en jalapeño erover. Bestrooi met de geraspte kaas.
  5. Verdeel de pizza’s over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de pizza’s in het midden van de voorverwarmde oven in ca. 9 min. gaar.
  6. Snijd de koriander fijn. Roer de crème fraîche los met het water en meng de koriander erdoor. Verdeel de kruiden-crème fraîche over de pizza’s.

PS. Dit recept is van Allerhande.