4 personen

  • 750 g vastkokende aardappel
  • 500 g kipdrumsticks
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • 2 tenen knoflook
  • 4 takjes verse munt
  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 komkommer
  • 1 el honing
  • 1 el mosterd
  1. Verwarm de oven voor op 190 °C.
  2. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes. Verdeel ze met de kipdrumsticks over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olie met de oregano en pers 1.5 teen knoflook erboven. Besprenkel de aardappel en kip met de kruidenolie en bestrooi met peper en eventueel zout. Bak in de oven in ca. 40 min. gaar. Keer halverwege.
  3. Pluk de ondertussen de blaadjes van de takjes munt en snijd fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng de munt en het citroenrasp met de yoghurt, honing en mosterd en pers de rest van de knoflook erboven. Breng op smaak met citroensap, peper en eventueel zout.
  4. Schaaf de komkommer met een kaasschaaf in de lengte in lange plakken. Meng met de dressing. Serveer de kip & chips met de yoghurt-muntdip en de komkommersalade.

PS. Dit recept komt van Allerhande.