Shari Coenen

~ Over mij ~

hoi, ik ben shari

Ik wil je graag wat over mezelf, mijn praktijk en mijn missie en werkwijze vertellen en daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar jouw verhaal.

Nou, mijn naam is dus Shari, ik ben 32 jaar en woon samen met mijn kat Ollie in Heerlen. Het liefst begin ik nu een heel verhaal over Ollie te vertellen maar ik ga me inhouden.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje met meer kippen dan inwoners en ben van mezelf dan ook wel redelijk nuchter en relaxed. Ik kan prima relativeren, misschien soms iets te veel, en maak me gelukkig niet zo snel druk. Naast het nuchtere heb ik ook wel wat spirituele trekjes, al geloof ik trouwens niet dat “spiritueel” echt het goede woord er voor is. Ik geloof in ieder geval niet in toeval. Daarnaast vind ik ook nog heel veel dingen interessant, te veel eigenlijk.

In maart 2020 gebeurde er iets waardoor ik onze gezondheid nóg belangrijker vond..

Weet je, van businesscoaches moet je altijd je “why” weten en delen. Waarom je doet wat je doet. Ik heb mezelf die vraag zo vaak gesteld dat ik er een beetje allergisch voor ben geworden. Ik dacht altijd “JA, gewoon. Ik vind het leuk en ik wil mensen helpen.” Klaar, punt.

Maaarrr.. Sinds het welbekende virus en bijhorende “pandemie” heb ik volgens mij toch mijn echte “why” ontdekt. Het is me namelijk nog meer opgevallen hoeveel moeite we moeten doen om erachter te komen wat nou écht gezond is.

Ik kan me hier ont-zettend boos over maken. Dat fabrikanten bijvoorbeeld bewust jou willen verleiden om iets te kopen waarvan ze weten dat het rotzooi is dat gaat er bij mij gewoon niet in. Toch overheerst dit. Niet alleen in de supermarkt maar ook in de reguliere geneeskunde, in de (social) media en door de overheid worden dingen verteld en gedeeld waarvan ik geloof dat dit niet per sé in ons voordeel is maar meer in hun eigen voordeel.

De overheid vertelt ons niet om gezond te eten maar in plaats daarvan sluiten ze de sportscholen en worden boodschappen alleen maar duurder, op school leren we het niet, de huisarts schiet hier in ook tekort en in de supermarkt denk je dat je iets gezonds koopt en blijkt het later vol te zitten met rotzooi. Lekker dan.

Mijn “why” is dus dat ik zo veel mogelijk mensen leer om simpel, makkelijk en gezond te eten en leven. Hoe je lichaam werkt, wat het nodig heeft en waarom het dat nodig heeft. Om door alle misleidende info op social media, verpakkingen en het nieuws heen te prikken en te leren hoe jij goed voor je lichaam kunt zorgen.

Ik leer je waarom vezels zo belangrijk zijn voor je darmen en waarom darmen zo belangrijk zijn voor je hele gezondheid. Dat darmen zelfs invloed hebben op je hormonen en hoe je in je vel zit, dat huidklachten vaak ontstaan in je darmen en dat je energie ook voor een groot deel uit je darmen komt.

Ook wil ik dat iedereen weet hoe je een etiket moet lezen. Is het gezond of zit er rotzooi in? Is “vezelrijk” echt vezelrijk en is “suikervrij” wel echt suikervrij? (Hint: meestal allebei niet).

IMG_20210612_133737_1

In de loop der jaren ben ik me steeds bewuster geworden van mijn invloed op m’n eigen gezondheid. En dan bedoel ik wat ik in m’n lichaam stop als voeding, wanneer ik wat meer mag ontspannen of wanneer ik mezelf weer eens voor de gek aan het houden ben met stomme smoesjes (“volgende week ga k écht meer bewegen”).

Ondertussen ben ik al meer dan 15 jaar zo bezig met mijn gezondheid dat ik wel durf te zeggen dat ik mijn lichamelijke gezondheid prima onder controle heb. Tuurlijk word ik wel eens verkouden en heb ik wel eens een puistje maar in vergelijking met een gemiddeld persoon durf ik wel te zeggen dat ik hartstikke gezond ben!

Zo slaap ik goed en word ik uitgerust wakker. Ik ben blij met mijn figuur, heb geen opgeblazen buik meer, geen darmklachten en ik zit vol energie.

Dat allemaal samen zorgt er ook voor dat ik lekker in m’n vel zit. Als ik energie heb, heb ik ook energie om positief te denken en stress-situaties beter aan te kunnen. Daar heb je die wisselwerking weer 🙂

Ik gun dit iedereen want eigenlijk is het zo makkelijk en als je eenmaal ervaart wat ik bedoel dan wil je niet meer anders!

En nu jij..

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Waar loop jij tegenaan in je gezondheid? Mag mentaal en lichamelijk zijn. Ik vind het oprecht leuk om van je te horen.

Deel het met me en je ontvangst zo snel mogelijk antwoord 🙂

Positiviteit

Ik probeer altijd alles positief te benaderen. Lukt niet altijd hoor, maar maakt het leven wel iets leuker (:

Delen

Ik wil alles delen! Mijn kennis mijn geld, mijn spullen. Alles behalve eten trouwens, haha.

Gezondheid

Sinds de C-crisis vind ik gezondheid nóg belangrijker. 

Ik vind dat gezondheid eerst van binnenuit moet komen en dan kan het aangevuld worden met dingen van buitenaf.

Op dit moment vind vooral persoonlijke ontwikkeling heel interessant. Sinds ongeveer twee jaar ben ik me steeds meer bewust geworden van mijn eigen patronen; steeds maar aan anderen denken en te weinig aan mezelf. Vooral mezelf en anderen vertellen dat alles prima gaat terwijl het soms gewoon even kut is.. Niet om hulp vragen, niet willen opvallen, te bescheiden zijn. Nouja, misschien herken je het wel 🙂

Ik vind het in ieder geval interessant om te onderzoeken waar dit vandaan komt en vooral ook hoe ik het kan doorbreken. Want ik geloof dat mijn leven dan nóg leuker wordt!

In die zoektocht speelt mijn lichamelijke gezondheid trouwens een supergrote rol. Ik merk aan mezelf dat ik veel beter in m’n vel zit en me positiever en energieker vol als ik gezond leef. En gezond leven is eigenlijk ook weer een manier van goed voor mezelf zorgen.. Mooie wisselwerking he?

Ik heb al veel dingen gedaan zoals Ondévit, paardencoaching, EFT, een NLP-opleiding (heel veel aan gehad!), breathwork en onlangs ben ik nog in een ijsbad gaan liggen.. En al die kennis pas ik ook weer subtiel toe in m’n praktijk bij mijn klanten want juist die wisselwerking tussen lichamelijke en mentale gezondheid is zo belangrijk.

En naast die zelfontwikkeling vind ik het heerlijk om de meest slechte programma’s op tv te kijken. You name it en ik kijk het; GTST, 90 Days, Big Brother, B&B Vol Liefde.. Ollie kijkt altijd mee.

Ik ben heeeel graag op het strand maar ik ga er te weinig naartoe.

Het meeste geniet ik als ik met m’n chilkleren bij een vriendin op de bank zit of gewoon zo’n heerlijke avond heb gehad met leuke mensen <3

Ik hád een sneakerobsessie maar heb pas geleden mijn halve collectie op Vinted gezet. Mixed feelings hoor, maar tijd om plaats te maken voor nieuwe dingen! En dan niet per sé sneakers 🙂

Ohja, als het aan mij lag had ik al een huis vol met katten, alleen is Ollie het er niet mee eens. Ik gok dat ik ‘m te veel verwend heb en hij me lekker voor zichzelf wilt, ook prima!

En als laatste geniet ik van lekker eten. En dan heb ik het niet over een sterrenrestaurant ofzo (doe mij maar een hamburger in een brasserie ergens) maar lekker eten in goed gezelschap maakt me echt blij <3
Lievelingseten? Zo veel.. Frietjes(!), pasta, pizza, witte chocolade, zure matten.. Nogmaals, niks culinairs hoor maar zoiets eten is echt een geluksmomentje voor me. Een uitdaging om het te beperken dus ;)er

“ Mijn missie is om je bewust te maken van de gezonde impact die voeding kan hebben op je gezondheid. ”
Shari Coenen