Hoi! Mijn naam is Shari.

Ik wil je graag wat over mezelf, mijn praktijk en mijn missie en werkwijze vertellen en daarnaast ben ik ook erg benieuwd naar jouw verhaal.

Nou, mijn naam is dus Shari, ik ben 32 jaar en woon samen met mijn kat Ollie in Heerlen. Het liefst begin ik nu een heel verhaal over Ollie te vertellen maar ik ga me inhouden.

Ik ben opgegroeid in een klein dorpje met meer kippen dan inwoners en ben van mezelf dan ook wel redelijk nuchter en relaxed. Ik kan prima relativeren, misschien soms iets te veel, en maak me gelukkig niet zo snel druk. Naast het nuchtere heb ik ook wel wat spirituele trekjes, al geloof ik trouwens niet dat “spiritueel” echt het goede woord er voor is. Ik geloof in ieder geval niet in toeval. Daarnaast vind ik ook nog heel veel dingen interessant, te veel eigenlijk.

Ik heb bijvoorbeeld psychologie gestudeerd omdat ik het menselijk brein fascinerend vind. De manier waarop iedereen anders denkt en precies dezelfde gedachtes bij iedereen weer andere emoties op kunnen roepen.. Helaas vond ik mijn opleiding psychologie te algemeen dus ben ik natuurgeneeskunde gaan studeren. Daarvan had ik het idee dat er meer naar de persoon zelf werd gekeken in plaats van naar algemene ziektebeelden en kenmerken enz. Nou, op die opleiding heb ik kennis gemaakt met mega veel therapieën en daar heb ik dan weer de therapieën uitgezocht waar ik me goed bij voelde. Dat leek en lijkt me altijd het beste uitgangspunt en dat heeft perfect voor me uitgepakt!

Langzaam maar zeker kwam het idee in mijn hoofd om een praktijk te beginnen en dat is het dus ook geworden. De praktijk is echt van mij, ik doe het op mijn manier, precies hoe ik het wil en waar ik me goed bij voel, vandaar de naam Shari’s Way, en dat voelt HEERLIJK! En ik geloof er wel in dat mijn goede gevoel weer invloed heeft op mijn klanten 🙂 Dat is dan toch die spirituele kant, of hoe je het ook wilt noemen.

In mijn praktijk en werkwijze sta ik er ook voor dat geen enkele klant hetzelfde is en geen enkele klant krijgt dezelfde behandeling, therapie of aanpak. Wel geef ik elke klant een complete aanpak. Ik geloof er namelijk in dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn en als je het ene aanpakt heeft dat weer invloed op het andere. Het is dus ook zo dat negatieve emoties je lichamelijk ziek kunnen maken. Gelukkig heb ik veel mooie therapieën en behandelingen geleerd om ook iedereen zo’n complete aanpak te kunnen bieden, gericht op die persoon.

Voeding ligt bij mijn werkwijze altijd aan de basis. Voeding voor je lichaam is op zijn beurt ook weer voeding voor je hersenen, emoties en gedachten. Het heeft allemaal invloed op elkaar. Ik pak dus sowieso de voeding aan bij mijn klanten en daarnaast is er altijd ruimte voor bijvoorbeeld ooracupunctuur, kruidentherapie en het kinesiologisch testen.

Op die laatste ben ik su-per trots. Het testen (ik laat kinesiologisch ff weg – te lang om te typen) is een manier om jouw lichaam te testen op bijvoorbeeld vitamines en mineralen. Maar ik kan zo ook testen hoe het met je hormoonbalans zit, of het evenwicht in je darmen wel lekker gaat, of je misschien even de koffie moet laten staan of de yoghurt en of je wel genoeg gezonde vetten binnenkrijgt.

Je hoort het wel al denk ik, dit is dus de per-fecte manier om mijn klanten gericht advies te kunnen geven 🙂

Mijn “why”

Weet je, van businesscoaches moet je altijd je “why” weten en delen. Waarom je doet wat je doet. Ik heb mezelf die vraag zo vaak gesteld dat ik er een beetje allergisch voor bent geworden. Ik dacht altijd “JA, gewoon. Ik vind het leuk en ik wil mensen helpen.” Klaar, punt.

Maaarrr.. Sinds het welbekende virus en bijhorende “pandemie” heb ik volgens mij toch mijn echte “why” ontdekt. Het is me namelijk nog meer opgevallen hoeveel moeite we moeten doen om erachter te komen wat nou écht gezond is.

De overheid vertelt het ons niet (in plaats daarvan sluiten ze de sportscholen), op school leren we het niet, de huisarts schiet hier in ook tekort en in de supermarkt denk je dat je iets gezonds koopt en blijkt het later vol te zitten met rotzooi. Lekker dan.

Ik kan me hier ont-zettend boos over maken dus ik ga snel door met het positieve: als zij het je allemaal niet leren dan neem ik die taak met alle liefde op me.

Mijn “why” is dus dat ik jou en de rest van de wereld ga leren hoe je heel simpel, makkelijk en gezond kunt eten. Hoe je lichaam werkt, wat het nodig heeft en waarom het dat nodig heeft.

Ik leer je waarom vezels zo belangrijk zijn voor je darmen en waarom darmen zo belangrijk zijn voor je hele gezondheid. Dat darmen zelfs invloed hebben op je hormonen en hoe je in je vel zit, dat huidklachten vaak ontstaan in je darmen en dat je energie ook voor een groot deel uit je darmen komt.

Ook wil ik dat iedereen weet hoe je een etiket moet lezen. Is het gezond of zit er rotzooi in? Is “vezelrijk” echt vezelrijk en is “suikervrij” wel echt suikervrij? (Hint: meestal allebei niet).

Geldt trouwens niet alleen voor de etiketten in de supermarkt hoor. Over de ingrediënten van supplement ben ik ook meestal niet te spreken. (Check m’n highlight “bezeikte boel” op Instagram maar).

Ik vind dan wel dat we de basis van onze voedingsstoffen uit voeding moeten halen maar soms ontkom je niet aan een supplement, gewoon om je lichaam ff een boost te geven. En dan is het wel handig als je weet dat je ook een kwalitatief goed supplement hebt en niet een flesje suikerwater met een mini-beetje vitamine D, bijvoorbeeld.

Veel van bovenstaande dingen deel ik helemaal gratis met je op Instagram. Maar ik heb ook het kinesiologisch testen (heel handig voor een snelle start) en mijn 16-weken programma (voor als je toe bent aan een positieve verandering).

Kijk nog ff rond op m’n website, volg me op Instagram en stuur me een berichtje als ik je ergens mee kan helpen 🙂

Dingen die je nog niet wist..

❤ Ik hou het aller-, aller- allermeeste van mijn kat Ollie. Hij kijkt scheel en komt uit Egypte. Hij is de grootste knuffelkont die er is en ook de meest verwende kat denk ik. M’n hele tuin is aangepast voor Ollie en er komt binnenkort een nieuw speciaal glas in mijn schuipui zodat meneer naar binnen en buiten kan wanneer hij dat wilt. Ohja, en ik heb een tattoo van Ollie, gezet door m’n zusje.

❤ Alleen zijn vind ik héérlijk. Ik vind het ook gezellig om met mensen te kletsen hoor, maar als ik dan ‘s avonds op de bank zit met Ollie, Goede Tijden en een kop thee.. Daar maak je me écht blij mee.

❤ Ik ga dus ook best graag alleen op reis en weekendjes weg. In 2015 ben ik voor het eerst alleen op vakantie gegaan, dat was naar New York. Su-per spannend! Ik weet nog dat ik in het vliegtuig dacht “waar ben je in GODSNAAM mee bezig?!”. Maar het werd een van de beste reizen ooit. En erna had ik de smaak te pakken.. In 2018 ben ik alleen naar Zuid-Afrika gegaan, dat was ook fan-tastisch. Zuid-Afrika was zó mooi dat het weer bovenaan mijn lijstje staat. En zodra het weer (makkelijk) kan, dan ga ik weer!