4 personen

  • 300 g volkorenpasta
  • 250 ml kookvocht
  • 2 preien
  • 250 g kastanjechampignons
  • 380 g kipfilets
  • 3 el olijfolie
  • 1 el tarwebloem
  • 1 kippenbouillontablet
  • 250 ml verse slagroom
  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Bewaar het kookvocht. Snijd ondertussen de preien in halve ringen. Snijd de champignons in plakjes en de kipfilet in blokjes. Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de kip 2 min. op hoog vuur. Voeg de rest van de olie, de prei, champignons en bloem toe en bak 2 min. mee.
  2. Voeg het kookvocht, de bouillontablet en room toe en laat 10 min. op middelhoog vuur garen. Roer af en toe. Breng de saus royaal op smaak met (versgemalen) peper en eventueel zout. Verdeel de pasta over de borden. Verdeel de roomsaus over de pasta.