Voor 6 personen

Ingrediënten
– 500 g volkoren pasta
– 500 g cherrytomaten (bakje à 250 g)
– 150 g mozzarella (zakje mini bolletjes, maar de bol van 125 gram is ook prima)
– 3 rode uien
– 4 el mayonaise
– 2 el crème fraîche
– 1 el Griekse yoghurt
– 3 el balsamicoazijn (witte)
– 1 teen knoflook
– 8 g tijm (bakje)

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af en spoel onder koud stromend water.
2. Halveer de tomaten en de bolletjes mozzarella. Snijd de ui in halve ringen. Doe in een schaal en meng met de pasta.
3. Doe de mayonaise, crème fraîche, Griekse yoghurt en azijn in een kommetje en pers de knoflook erboven. Ris de blaadjes van de takjes tijm en voeg toe. Roer door en schep door de pastasalade. Breng op smaak met peper en zout.