4 personen

1 venkel
2 rode uien
500 g verse groene asperges
200 g sugarsnaps
4 el traditionele olijfolie
½ tl zout
50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
100 g rode pesto
400 g volkoren penne
100 g harde geitenkaas

 

1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Snijd de venkel in reepjes en de ui in halve ringen. Snijd van de onderkant van de asperges de houtachtige uiteinden (ca. 2 cm) af. Snijd de asperges in schuine stukjes. Schep alle groenten om met 3/4 van de olie, het zout en wat peper. Verdeel de groenten over de met bakpapier beklede bakplaat. Schuif in midden van de oven en rooster in 25 min. goudbruin en beetgaar. Schep regelmatig om.
2. Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan en laat afkoelen. Maal de pistachenoten met een vijzel of in keukenmachine fijn (bewaar een paar noten). Roer de pesto en de rest van de olie door de gemalen pistachenoten. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
3. Giet de penne af, doe over in grote schaal en meng met de helft van de pistachepesto en de helft van de kaas. Schep de geroosterde groenten op de penne. Verdeel de overgebleven pistachepesto erover. Strooi de rest van de pistachenoten en kaas erover.

PS. Dit recept en de foto komen van Allerhande