2 personen

  • 400 g bloemkoolrijst (of bloemkoolroosjes door de blender)
  • 2 el rijstazijn
  • 2 el sojasaus
  • 290 g verse zalmfilets
  • 100 g radijsjes
  • 75 g biet (julienne gesneden)
  • 1 avocado
  • 175 g mangostukjes
  • 80 g ingelegde gember
  1. Doe de bloemkoolrijst in een vergiet. Giet er kokend water over, laat uitlekken. Meng de bloemkoolrijst met de helft van de rijstazijn en 1 el gembervocht (bij 2 personen) uit het potje ingelegde gember. Verdeel over diepe borden en laat afkoelen tot gebruik.
  2. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm en laat marineren in de sojasaus.
  3. Snijd ondertussen de radijsjes in kwarten. Meng de bietjes met de rest van de rijstazijn. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep de avocado met een lepel uit de schil en snijd in blokjes. Halveer de grote stukken mango.
  4. Verdeel in componenten achtereenvolgens de rode biet, radijs, zalm, mango, gember en avocado in een ronde over de borden met bloemkoolrijst. Zorg dat tussen de rode biet en avocado de bloemkoolrijst nog zichtbaar is zodat er een kleurverloop ontstaat. (Het oog wilt ook wat hè 😉 )

PS. Dit recept is van Allerhande.