4 personen

  • 200 g zilvervliesrijst
  • 150 g doperwten (diepvries)
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 bosuien
  • 310 g mandarijnpartjes (uit een blikje mag voor deze keer 🙂 )
  • 3 el yoghurtmayonaise (of 1,3 el yoghurt & 1,5 el mayonaise mengen)
  • 1 tl kerriepoeder
  • 3 takjes peterselie
  1. Kook de rijst in een pan met water en zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de doperwten de laatste 5 min. met de rijst mee. Laat afkoelen.
  2. Maak de paprika, bleekselderij en bosuitjes schoon en snijd ze in stukjes. Laat de mandarijnpartjes uitlekken en vang het sap op.
  3. Roer in een kom de yoghurtmayonaise, 3 el mandarijnsap, kerriepoeder, peper en zout door elkaar. Knip de peterselie erboven fijn. Meng alle ingrediënten van de salade met elkaar.

PS. Dit recept is van Allerhande.