2-3 personen
½ teen knoflook
200 g tomatenmix
4 tastytom-trostomaten
1 mespunt zout
½ tl suiker
½ el rodewijnazijn
2 el extra vierge olijfolie
15 g verse basilicum
125 g buffelmozzarella

 

1. Wrijf met het snijvlak van de knoflook de binnenkant van de saladeschaal in. Halveer de tomatenmix en snijd de tastytom-trostomaten in plakken. Doe in de schaal. Voeg het zout, de suiker, rodewijnazijn en de helft van de olijfolie toe en schep alles voorzichtig door elkaar.
2. Laat 30 min. staan. Scheur de blaadjes van het basilicum grof. Scheur de (buffel)mozzarella in stukken en verdeel samen met het basilicum over de salade. Bestrooi met zwarte peper en besprenkel met de rest van de extra vierge olijfolie.

Variatietip: Snijd gemarineerde tomaten ook eens in blokjes en schep door de gekookte spaghetti. Parmezaanse kaas en fijngesneden basilicum erbij.. Heerlijk!

PS. Dit recept en de foto zijn van Allerhande.