Mind your food & feed your mind

Ben je klaar met hoe je je voelt en al je pijntjes, kwaaltjes en klachten?

Weinig energie, opgeblazen gevoel, hoofdpijn, huidklachten, stemmingswisselingen, geen motivatie, niet lekker in je vel zitten, dof haar, vaak niet lekker voelen, onregelmatig ongesteld of andere hormonale klachten..

Gewoon niet lekker gaan met je geestelijke én lichamelijke gezondheid. Lees dan vooral ff verder.

Ik hoor het allemaal zó veel in mijn praktijk voorbij komen. En je kunt wel altijd smoesjes bedenken ( “geen tijd, boodschappen zijn duur, het werkt allemaal niet bij mij”) maar eigenlijk moet er gewoon iets gebeuren.

NU.

Hoe je nu eet, leeft, beweegt, denkt, enz werkt blijkbaar niet voor je want je hebt lichamelijke en misschien ook wel geestelijke klachten. En met geestelijke klachten bedoel ik; gewoon niet zo lekker in je vel zitten, niet écht genieten, het gevoel hebben er niet alles uit te halen, onzeker, terughoudend, geen focus, geen zin om in beweging te komen.. Gewoon niet oké. Een 6-je, nét voldoende. Zonde!

Je hebt al je kwaaltjes al gegoogled, 1000x gezonde recepten opgezocht en ook 1000x niet gemaakt (“geen tijd”), te vaak tegen jezelf en anderen gezegd dat je nu echt op je eten gaat letten.. Je komt weer één of ander dieet tegen wat niet werkt of wat niet vol te houden is.. Dan maar “gewoon gezond eten” maar zelfs dat lukt niet en werkt niet.

Je bent ten einde raad, dokter bezocht, bloed geprikt, niks aan de hand en toch voel je je niet lekker.

En dan dat mentale stuk.. Lijstjes maken, steeds opnieuw dat voornemen “nu ga ik écht mediteren!”, bewegen, afleiding zoeken, “ontspannen”, tijd voor jezelf maken.. Klinkt allemaal mooi maar óf je doet het niet, of het werkt niet. Toch?

Het is tijd dat je met jezelf aan de slag gaat.

Hoe klinkt het als ik zeg dat gezond eten best makkelijk kan zijn maar dat je gewoon moet weten wat JOUW lichaam nodig heeft? Stel je voor dat je weer eens uitgerust wakker wordt en overdag energie hebt om uberhaupt de dag door te komen. Weer zin om wat te ondernemen en zelfs afspreken met vrienden kost je geen energie meer maar is eigenlijk alleen maar leuk!

Die strakke broek past weer want je hoeft geen stretch broeken meer aan als je gaat uiteten (ik ken het..), dat opgeblazen gevoel is weg en je hoeft ook niet meer bang te zijn of er wel een wc in de buurt is als je iets leuks gaat doen.

Je huid straalt weer, jij straalt weer, de lastige situaties kun je veel beter aan en opeens is alles een stuk leuker.

Klinkt goed toch?

Ik geloof dat alles wat we doen, eten, drinken, denken en zeggen samenhangt. Dat betekent dat dus niet alleen je voeding invloed heeft op hoe je je voelt maar ook je gedachtes. Wat zit er bijvoorbeeld achter dat het je maar niet lukt om gezond te blijven eten en goed voor jezelf te zorgen? Ook interessant om eens bij stil te staan. En wat wil je lichaam je vertellen met je klachten?

Zie je lichaam eens als een auto en je klachten als het dashboard. Zo’n klacht is een signaaltje dat zegt “joehoee, kijk hier even naar ajb!”. Als je dat signaal serieus neemt, de oorzaak opzoekt en aanpakt dan kun je weer veilig de weg op. Negeer je het lampje op je dashboard en denk je te lang “ohja shit, dat moet ik ook nog doen.. Maar de auto rijdt nog steeds dus heeft geen haast..” dan wordt dat oranje lampje opeens een rood knipperend lampje en voor je het weet sta je op de vluchtstrook met een rokende auto.

Ik leer je om die signaaltjes op tijd te interpreteren. We zoeken de oorzaak op en pakken die aan. Geen symptoombestrijding (pijnstillers, maagzuurremmers, slaappillen, enz) maar ik help je om jouw lichaam weer op het juiste pad te krijgen. Je lichaam en daarmee ook je mindset. En andersom 🙂

Ik doe heel veel in mijn praktijk maar voeding is al-tijd de basis. We hebben tegenwoordig 24/7 toegang tot eten en drinken en het wordt ons aardig lastig gemaakt om goede keuzes te maken. Daar ga ik je bij helpen. Ik leg je alles uit over gezonde voeding in het algemeen maar nog meer over wat JOUW lichaam nodig heeft.

Daarnaast doe ik ook altijd kinesiologisch testen. Kort uitgelegd is het een manier om je lichaam te testen op wat het nodig heeft. Ik test vitamines, mineralen, stofjes in je darmen, stofjes in je hersenen, (stress)hormonen, stofjes in je voeding.. Alles wat je wilt weten komt voorbij. Dit vormt, naast je voedingsdagboek, het uitgangspunt. Waar heeft je lichaam behoefte aan?

En eerlijk gezegd is erna nooit een vast pad wat ik aanhoud. We kijken altijd samen wat er nodig is. Heb je meer tips over voeding nodig, prima. Wil je eens met je mindset aan de slag? Doen we dat. Ben je nieuwsgierig naar de ooracupunctuur? Snap ik, kan ook! Ben je meer het bachbloesemstype? Ik vertel je er graag meer over.

Kortom; alles kan!
Ik heb zo veel leuke en interessante opleidingen en cursussen gedaan dat er altijd wel iets tussen zit wat je bevalt.

Dat mentale stukje

Ook hier gaan we mee aan de slag. Want zoals ik al zei geloof ik dat bij elk kwaaltje of probleem ook een stukje mentale gezondheid meespeelt. Stress heeft een mega invloed op je lichaam en onderschat niet wat dagelijkse (on)bewuste negatieve gedachtes met je doen. “Ik ben niet goed genoeg, ik zeg het maar niet want ik ben niet belangrijk, anderen zijn veel knapper/slimmer/rijker/beter dan ik..”. Je kent het wel he.. Vaak komen lichamelijke kwaaltjes opzetten in tijden van stress.

Om aan de slag te gaan met je mindset heb ik een werkboek gemaakt vol met mooie opdrachten. Deze opdrachten ga je op je gemak thuis maken. Ze geven je inzicht in je gedachtepatronen, in de zaken waar je nu tegenaan loopt, in wat je belangrijk vindt in je leven, (de invloed van) je omgeving, enz. Allemaal dingen waar we eigenlijk niet genoeg bij stilstaan maar juist belangrijk zijn voor hoe we ons voelen.

We bespreken je antwoorden samen en je mag daarbij zo veel delen als je zelf fijn vindt. Niks is verplicht. Door over zo’n zaken te praten komt er een fijn gesprek op gang waarbij ik je vragen stel die je aan het denken zetten en tot mooie inzichten leiden.

In de praktijk

Zo ziet het uit in de praktijk: we gaan vier maanden samen aan de slag, 16 weken. Voordat we beginnen vraag ik je om een online intake in te vullen en een week je voeding bij te houden. Op basis hiervan ga ik een uitgebreid advies voor je maken wat we bespreken in onze eerste officiële afspraak. Een uur lang geef ik je adviezen, tips en denk ik met je mee hoe het zo makkelijk mogelijk in je dagelijks leven toegepast kan worden. Veel info maar kleine stapjes! We hebben 16 weken he 😉

We kijken samen waar je behoefte aan hebt. Heb je een stok achter de deur nodig, dan zie ik je in het begin elke week. Schatten we in dat je wel ff vooruit kunt, dan zie ik je over twee weken. Je mag zo vaak komen als je wilt!

Tijdens elke afspraak gaan we in gesprek; hoe gaat het, waar loop je tegenaan, we blikken terug en kijken welke stappen je al gemaakt hebt en wat de verbetering is. Waar ben je tevreden mee en waar wil je nog mee aan de slag? Zoals ik al zei, elke afspraak is anders en niemand krijgt hetzelfde advies.

Ergens in die 16 weken doen we ook het kinesiologisch testen. Su-per interessant! Hiermee gaan we nog iets meer inzoomen op je gezondheid. Welke stofjes heeft je lichaam nodig, heeft je lichaam last van stress, hoe zit het met de stofjes in je hersenen? Alles komt voorbij en zorgt voor nog meer diepgang en inzichten in je gezondheid.

Het kan zijn dat ik een supplement(en) adviseer. Het is altijd natuurlijk, ik zal je nooit rotzooi adviseren te nemen. Ik verkoop geen supplementen. Je krijgt dus van mij een tip over het merk en waar je het ’t goedkoopst kunt krijgen en verder ben je vrij om te doen ermee wat je wilt.

Je hebt interesse, en nu?

Ik plan altijd eerst een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als we 16 weken elkaar gaan ziet is het wel fijn als het van beide kanten klikt, toch? Dus met een kopje thee erbij luister ik graag naar waar je precies naar op zoek bent, hoe het met je gaat, wat je doelen zijn, alles wat je wilt vertellen. Ik zal je dan ook meer over mij en mijn aanpak vertellen. Zo kan ik ook wat beter inschatten of je iets aan dit programma gaat hebben of dat je meer hebt aan een andere aanpak. Ook dat zal ik je eerlijk vertellen. Hebben we allebei het meeste aan he.

Kennismakingsgesprek plannen? Stuur me een berichtje of klik hieronder om de knop om het direct in te plannen.

Kosten & vergoeding

Ben je aanvullend verzekerd? Grote kans dat je een vergoeding krijgt! Je kunt dit via deze link checken (even een stukje naar beneden scrollen, naar het overzicht met de verzekeringen) of mij een berichtje sturen en dan zoek ik het graag voor je uit 🙂 Let op, het is wel altijd je eigen verantwoordelijkheid om dit bijv. nog eens na te vragen bij je zorgverzekering.

Het programma kost €797 en wordt altijd in 4 termijnen betaald.

Reviews nodig?

Al meer dan 100 tevreden dames gingen je voor! Kijk op Google voor reviews of hieronder voor enthousiaste berichtjes van je voorgangsters.