Laaggradige ontstekingen veroorzaken 95% van onze klachten en ziektes

Ik las dus laatst een artikel waarin stond dat laaggradige ontstekingen 95% van onze klachten en ziektes veroorzaken. 95%! Ik wist dat het percentage hoog zou zijn, maar zo hoog.. Tijd om hier wat aandacht aan te besteden dus.

Wat is een laaggradige ontsteking?

Een laaggradige ontsteking is meestal een reactie van ons immuunsysteem op indringers in ons lichaam. De ontsteking is zo “laag” dat het bijna niet meetbaar is in ons bloed, ons immuunsysteem is continu een beetje geactiveerd. Dit doet het omdat ziekteverwekkers zich dan slechter kunnen vermenigvuldigen.

Lekkende darm

Ons lichaam heeft meerdere barrières om zich te beschermen tegen ziekteverwekkers bijvoorbeeld onze huid en de darmwand. Maar onze huidige leefstijl (stress, gifstoffen, ongezonde voeding..) zorgen ervoor dat onze barrières gaan lekken. Je hebt me waarschijnlijk wel eens gehoord over leaky gut, of te wel een lekkende darm.. Bij het kinesiologisch testen in mijn praktijk komt dit regelmatig naar voren.

Als je darm lek is komen er dus bacteriën van je ontlasting in je bloedbaan terecht. Dit is uiteraard niet de bedoeling en het immuunsysteem komt in actie. Wanneer je lichaam niet in staat is (lees: niet gezond genoeg is) om dit snel op te ruimen kiest het voor een mildere reactie, de laaggradige ontsteking. Dit kost je lichaam ook veel energie maar minder dan een acute heftige reactie. Het is dus een afweging van je lichaam: kort en krachtig (maar gevaarlijk, denk aan een allergische reactie met shock tot gevolg) of een milde reactie, de laaggradige ontsteking dus.

Deze ontsteking is een noodoplossing en zorgt ervoor dat ziekteverwekkers zich niet kunnen vermenigvuldigen en geen schade kunnen aanrichten. Maar de ziekteverwekkers worden dus niet gedood.

Klachten

Als onze barrières langdurig lek zijn ontstaat een chronische ontsteking en dit kan weer zorgen voor insulineresistentie (lees: aankomen in gewicht, moe, slecht slapen, huidklachten..).

Gelukkig kun je je lichaam heel goed ondersteunen hier in met behulp van de natuurgeneeskunde en voeding.

Let bijvoorbeeld op:

– E-nummers en andere chemische toevoegingen in je voeding

– Dat je voldoende vezels binnenkrijgt op een dag

– Voeding die je darmbalans in evenwicht houdt (geen ongezonde koolhydraten!)

En dan nog iets over een pakje boter..

Je wordt bezeikt waar je bijstaat in de supermarkt..

laaggradige ons=tsteking omega 3 6 klachten natuurgeneeskunde alternatieve geneeskunde

“Rijk aan omega 3”

Dit pakje boter vond ik bij de Aldi. Er staat heel mooi op dat het van nature rijk is aan omega 3. Wat trouwens goed is want omega 3 werkt ontstekingsremmend. Maar het is nog 2,5 keer rijker aan omega 6 en dat is ontstekingsbevorderend! Dat schreven ze uiteraard niet op de voorkant..

En te weinig mensen weten dit dus met deze blog hoop ik jullie in ieder geval weer wat bewuster te maken van je lichaam, gezondheid, de impact van je voeding en de bezeikte boel in de supermarkt (excuse my language).

Inzicht in jouw lichaam, klachten en gezondheid

Ben je nou benieuwd hoe het zit met jouw barrières in je lichaam en de rest van je gezondheid? Dan help ik je daar graag bij. Je kunt je bijvoorbeeld laten testen door mij. Dit duurt ongeveer een uurtje en je gaat naar huis met inzicht in je klachten en concrete adviezen die je thuis meteen kunt gaan toepassen.

Via onderstaande knop kun je meteen je sessie kopen en inplannen.