Ik hoor het weer zo vaak de laatste tijd.. “Ja, ik ga volgende maand op vakantie dus dan zal het wel weer prijs zijn”. “Ik ga volgende week op vakantie dus kan ik het weegmoment een paar weken later doen?”.
Nergens voor nodig! Ik beloof je dat je zonder extra kilo’s lichaamsgewicht kunt terugkomen van vakantie zonder het gevoel te hebben gehad dat je streng op je eten moest letten. Gezond eten op vakantie kan prima!

Gezond verstand gebruiken‘ heb ik trouwens niet als tip erbij gezet, maar ik neem aan dat je begrijpt dat je niet elke dag een zak chips moet leegeten op het strand.

Ik vind het trouwens super leuk als je me tijdens of na je vakantie laat weten of je iets aan de tips hebt gehad!

1. Ga nooit ergens heen met een lege maag/hongergevoel.

Ik herken het wel hoor. Als je op vakantie ergens gaat eten dan is het verleidelijk om te zorgen dat je honger hebt zodat je lekker veel kunt eten. Snap ik he-lemaal! Alleen voel je je erna dus niet meer zo verleidelijk.. Het is prima dat je trek hebt wanneer je gaat eten, maar eet van tevoren wat fruit, stukjes komkommer of drink 2 grote glazen water. Het voorkomt dat je gaat over-eten. Je kunt alsnog gewoon bestellen wat je lekker vindt hoor!

2. Begin altijd met water drinken in plaats van meteen alcohol.

Veel mensen drinken op vakantie meer alcohol dan als ze thuis zijn. Niks mis mee maar alcohol tikt aardig aan op de weegschaal. Hoezo drink je alcohol? Omdat het lekker is? Omdat het gezellig is? Allemaal prima maar als het de intentie is om lekker de hele avond op terras te zitten tot in de late uurtjes, kun je best beginnen met een of twee glaasjes water en erna pas overstappen op alcohol.
Ten eerst is het gezond als je wat water bij alcohol drinkt en ten tweede scheelt het aanzienlijk in calorieën!

3. Drink 2 liter water per dag.

Basisregel. Twee liter water per dag. Hier hoef ik niks over uit te leggen toch?

4. Bestel altijd een salade bij je gerecht en eet eerst van de salade.

Wat je ook gaat bestellen.. Bestel. Er. Een. Salade. Bij. En eet ook eerst wat van de salade! Dit zorgt ervoor dat je ergste honger gestild is en je niet aanvalt op dat lekkere bord pasta. Daarnaast heb je dan weer wat groenten binnen (dat schiet er nog wel eens bij in op vakantie) én is het supergoed voor je spijsvertering als je als eerste de groenten eet! Obstipatie is een veel voorkomend probleem op vakantie..

5. Ga een stukje wandelen na het avondeten.

Net zo gezellig als natafelen maar dan in beweging, en ook weer goed voor je spijsvertering!

6. Zwemmen!

Als je dan toch de zee of het zwembad in gaat, doe dan even sportief. Niet alleen op je luchtbed liggen maar trek een paar baantjes.